خانه
»اخبار
»گزارشات
آیین اختتامیه فعالیتهای آموزشی سال ۹۲ دارالکتابه برگزار شد.

آیین اختتامیه فعالیتهای آموزشی دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن کریم در سال 1392 روز جمعه مورخ 9 اسفند ماه با حضور اساتید و هنرمندان خط نسخ و ثلث (کارگاه های هفتگی و ماهانه) در حسینیه الزهرا (س) مجتمع امامخمینی(ره) برگزار شد.
در نوبت صبح این مراسم، طبق روال کارگاه های ماهانه، حلقه های کتابت اساتید تشکیل شد و تکالیف و مشق های هنرمندان مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
در آئین اختتامیه ای که در نوبت بعدازظهر برگزار شد، در ابتدا قاری و هنرمند ممتاز، جناب آقای مجید جدیدی آیاتی از کلام الله مجید را تلاوت نمودند و در ادامه جناب آقای ایرج نعیمایی، طی سخنانی، خطوط نسخ و ثلث را از خطوط مهجور در کشور بیان کردند و گفتند: این خطوط با همت و تلاش مسئولان و شما خوشنویسان دوباره احیا شده و امید است در آینده نتایج بهتری ببینیم.
وی از تغییر در روند کار دارالکتابه در سال آینده خبر داد و گفت: سال آینده روند کاری دارالکتابه با تغییراتی روبرو میشود تا بتوانیم به اهداف اصلی خود که جریانسازی خطوط نسخ و ثلث، پرورش استاد و تولید آثار فاخر است دست پیدا کنیم.
وی با اشاره به برگزاری برخی همایشها با محوریت تولید آثار در سال آینده گفت: برای سال آینده تلاش میکنیم برنامهها به گونهای باشد که دوستان در بیرون دارالکتابه هم به تولید آثار بپردازند.
نعیمایی از تلاش دارالکتابه برای فعالیت دانشگاهی در زمینه خوشنویسی خبر داد و گفت: تلاش میکنیم کارهای صورت گرفته به فعالیت دانشگاهی تبدیل شود و در حال رایزنی برای تحقق آن هستیم.
در ادامه این مراسم جناب آقای مهدی عتیقی از اساتید کتابآرایی، با نمایش تصاویری از مصحف قدیمی و مرمت شده به بیان توضیحاتی درباره هنر کتاب آرایی و مرمت پرداخت.
از جمله آثار به نمایش درآمده میتوان به آثار «عثمان بن حسین بن ابی سهل»، قرآن به خط «یاقوت»، نگارگری از خانه خدا که در قرن دهم تزئین و مرقعسازی شده، نمونههایی از خط علاءالدین تبریزی که نوشتهای را در ایام نوروز به خط نسخ، شیوه ایرانی کتابت کرده بود و «خطبه البیان» به خط نسخ، اشاره کرد.
در ادامه برنامه قاری بینالمللی قرآن کریم، جناب آقای مهدی عادلی به تلاوت آیاتی از سوره مبارکه «عنکبوت» پرداخت.
همچنین در این برنامه، استاد ارشد دارالکتابه جناب آقای احمد عبدالرضایی، طی سخنانی راهاندازی دارالکتابه را اتفاق مبارکی دانست و گفت: پس از دوران پیروزی انقلاب اسلامی خطوط نسخ و ثلث رو به افول بود، اما دارالکتابة خوشنویسان این حوزه را دور هم جمع کرد و اکنون میتوان به احیای این خطوط امیدوار بود.
وی در خصوص راهاندازی دارالکتابة مرکز طبع و نشر قرآن کریم گفت: در ابتدای کار دارالکتابه عدهای گمان میکردند دارالکتابه برای کتابت مصحف جمهوری اسلامی ایران راه افتاده از این رو چندان کار نکردند در حالی که دارالکتابه برای احیای کتابت قرآن و خطوط نسخ و ثلث راهاندازی شده است.
ایشان دارالکتابه را به سه دسته تقسیم کرد و گفت: برخی افراد شایعه کتابت قرآن کریم را جدی گرفتند و در دارالکتابه چندان کار نکردند، برخی دیگر عاشق خط بودند و ما شاهد پیشرفت آنها بودیم و برخی دیگر هم فقط دوست داشتند در جمع خوشنویسان حاضر باشند.
استاد عبدالرضایی با توصیه خوشنویسان به تلاش بیشتر گفت: هدف اصلی کتابت یک قرآن خوب نیست بلکه هدف این است که خوسنویسان متعددی داشته باشیم، همچنین باید بگویم با یک یا دو کتابت قرآن، نیریزی نمیشوید زیرا مرحوم نیریزی بیش از 100 بار قرآن کریم را کتابت کرد و ماندگار شد.
در پایان مدیر دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن کریم، جناب آقای مهدی بابایی از دگرگونی برنامههای این مرکز در سال 1393 خبر داد و گفت: در سال آینده برنامههای آموزشی و مجامع عمومی به شیوه دیگری برگزار میشوند تا افراد بیشتر فعالیت کنند.
در آخر مراسم نیز از خانم عذرا عبدالله پور (هنرمند نسخ نویس) و آقای محمدحسن طاهری (هنرمند ثلث نویس) به عنوان هنرمندانی که در طی سال 1392 رشد کیفی بسیار خوبی داشتند، تقدیر به عمل آمد.
- مشاهده تصاویر اختتامیه فعالیتهای آموزشی سال 92 دارالکتابه
دیدگاهها