خانه
»اخبار
»مصاحبه
کتابت ششمین قرآن کریم توسط هنرمند دارالکتابه

در پی اتمام کتابت ششمین قرآن کریم توسط هنرمند نسخ نویس دارالکتابه، جناب آقای عباس ولی زاده، با ایشان مصاحبه ای صورت گرفته که بدین شرح می باشد:
- با سلام، لطفاً ضمن معرفی، قدری از سوابق کاری و هنری خود را بیان فرمائید:
سلام علیکم؛ بنده عباس ولی زاده متولد سال 1344 هستم. حدوداً از سال 1370 خوشنویسی را شروع کردم و تاکنون بالغ بر 90 جلد کتاب و جزوه (اعم از قرآن کریم و کتب ادبی و دینی) کتابت نموده ام. من فارغ التحصیل انجمن خوشنویسان ایران هستم و مدرک دوره ممتاز خوشنوسی را در سال 1374 اخذ نموده و دوره های فوق ممتاز و دوره کارشناسی را در محضر استاد امیرخانی و استاد شیرازی در سال 1375 سپری نمودم.
در ابتدا کتب ادبی اعم از دیوان حافظ (2جلد)، پروین اعتصامی، باباطاهر (2جلد)، رباعیات خیام (3جلد) و... را می نوشتم و سپس در مدت حدود 5 سال کتب دینی مثل ادعیه و مناجات مثل کتب کلیات مفاتیح الجنان (2جلد)، منتخب ادعیه (9جلد) و مناجات با خدا و زیارت نامه ها (30جلد) را نگارش کردم. از سال 87 به بعد هم صرفاً مشغول کتابت قرآن کریم بودم و به حول و قوه الهی تاکنون موفق به کتابت شش قرآن کریم شده ام.
- اساتیدی که از محضرشان کسب فیض نموده اید را نام برده و بفرمائید چه خطوطی را به صورت تخصصی کار کرده اید:
من از محضر اساتیدی همچون استاد تبریزی، استاد اخوین، استاد شیرازی، استاد امیرخانی، استاد موحد و... استفاده کردم و خطوط نستعلیق و نسخ را به صورت تخصصی کار کرده ام.
- از ویژگی قرآن هایی که تاکنون کتابت نمودید بفرمائید:
هر شش قرآنی که کتابت شده است به خط نسخ است؛ البته پنج تای آنها به خط نسخ ایرانی بوده و یکی از آنها شبیه به خط عثمان طه و نسخ عربی می باشد. یکی از این مصاحف هم به صورت نفیس چاپ و عرضه شده است.
- ششمین قرآن شما چه ویژگی هایی دارد:
این قرآن به خط نسخ ایرانی و با رعایت رسم المصحف می باشد که در 712 صفحه 15 سطری کتابت شده است. نگارش این مصحف حدوداً از ابتدای عید سال 1392 آغاز شد و حدود 7 ماه طول کشید. یک ویژگی مهم این قرآن این است که در 712 و به صورت درشت خط، نگارش شده است که در نوع خود کم نظیر است و یک ویژگی مبارک دیگر اینکه کتابت این قرآن همزمان با عید سعید غدیر خم به پایان رسید و صفحه پایانی در جوار ضریح مطهر کریمه اهل بیت، حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) نگارش شده است.
- روزانه به چه میزان کتابت می نمودید:
روزانه حدود 5 صفحه از ساعت 7 صبح تا 5 بعدازظهر کتابت می شد و کتابت این قرآن در کل حدود 1000 ساعت زمان برده است.
- این مصحف چه زمانی و توسط کدام انتشارات عرضه خواهد:
برآورد شده است که تذهیب و آماده سازی این مصحف تا پایان سال تمام شده و ان شاء الله توسط انتشارات پیری به طبع خواهد رسید.
- در پایان بفرمائید چه مدت است که با دارالکتابه ارتباط داشته و این مجموعه را چه طور ارزیابی می کنید:
من از ابتدای تأسیس این مجموعه با آن در ارتباط هستم و به طور مستمر در کارگاه ها و برنامه های آن شرکت می کنم. در ابتدا از محضر استاد بنی رضی استفاده نمودم و هم اکنون در حلقه آموزشی استاد خزاعی می باشم.
دارالکتابه به حق در زمینه نگارش خط نسخ کمک فراوانی به من نمود و از محضر اساتید به نام و ممتاز استفاده نمودم و با حضور در این مجموعه، خوشنویسی هنری را هم آغاز کردم.
دیدگاهها