پایگاه اطلاع رسانی دارالکتابه وابسته به مرکز طبع و نشر قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران دارالکتابه, مصحف جمهوری اسلامی، قرآن، قران کریم، کتابت قرآن، کاتبان قرآن، نسخ، ثلث

تاریخ: امروز سه‌شنبه، ۱۰ / ۴ / ۰۴

خانه

»

اخبار

»

گزارشات

افتتاحیه نمایشگاه آثار کاتبان ممتاز قرآن کریم در دارالکتابه

آثار کاتبان ممتاز قرآن کریم، از تاریخ یازدهم لغایت بیست‏ و‏ چهارم اسفند ماه 1390 در دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن، به عرضه نمایش در می آید.
اولین روزر و آیین افتتاح نمایشگاه آثار کاتبان دوره‏ی تخصصی خوشنویسی قرآنی، با حضور اساتید برجسته‏‏ی این هنر ارزشمند، کارشناسان هنری، کاتبان قرآن کریم و مسئولین امور فرهنگی کشور برگزار شد.
در این محفل انس و ذکر عظمت آسمانی ترویج زیبانگاری کلام وحی، ابتدا آیاتی چند توسط یکی از کاتبان دوره تلاوت شد و سپس جناب آقای سرابی (قائم مقام مرکز طبع و نشر قرآن کریم جمهوری اسلامی) ضمن خوش آمد گویی به حاضران به تشریح خلاصه‏ای تدوین مراحل سه گانه‏ی برنامه‏ریزی مرکز پرداخت و افتتاح این نمایشگاه موفق را درگاه شایسته‏ای برای ورود به مرحله‏ی دوم برنامه‏ها دانست.
ایشان پس از مدت‏ها که کتابت قرآن مانند خود قرآن مورد مظلومیت قرار گرفته، با بیش از انتظار خواندن دست‏آوردهای هنری و سبقت هنرمندان مستعد این عرصه از برنامه‏ریزی‏ها، سازمان‏ های ذی‏ربط و مسئولین فرهنگی کشور را به همکاری در پیشبرد این حرکت هنری و ارزشی برای خدمت به قرآن دعوت نمود.
سپس استاد ایرج نعیمایی از کارشناسان هنری کشور، به ایراد سخن در مورد پیشرفت شگرف خوشنویسان جوان طی این مدت کوتاه و لزوم توجه بیش از پیش مسئولان فرهنگی کشور پرداخت.
ایشان با اشاره به این که خط نسخ از دست‏آوردهای هنری ایرانیان به دست توانای ابن مقله بوده و به لحاظ ارزش هنری در چنان مرتبه‏ای قرار داشته که تمام خطوط پیش از خود را منسوخ کرده تا خطی مبنا برای کتابت قرآن و متون دینی و ادعیه قرار گیرد، یاد آوری کرد که متاسفانه در صدو پنجاه سال گذشته تا جایی مورد مهجوریت و بی‏مهری قرار گرفته که کتاب‏های دینی و ادعیه‏ای که در کشور به چاپ و انتشار می‏رسد، دارای ارزش هنری در شان ام‏القرای اسلامی نیست. این مسئله البته از آن‏جا مشهود است که اکنون کاتبان کشورهای عرب و ترک‏ها خوشنویسان صاحب نام این خط ایرانی- اسلامی نام گرفته‏اند.
این محقق هنرهای اسلامی، متاثر از احساس حیرت به خاطر چنین آغازی که ناشی از نیازسنجی و پس از آن توجه اخیر مرکز طبع و نشر قرآن تحت تولی دفتر مقام معظم رهبری بوده است، از فرصت به دست آمده برای درخواست از مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان اوقاف استفاده نمود و لزوم درک بی‏نظیریِ این موقعیت خطیر و دست‏آورد مهم را خاطر نشان کرد.
در ادامه آقای شاه آبادی (معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) به ایراد سخنرانی پرداخت و تاکید کرد: سفارش ائمه‏ی اطهار(ع) به امر کتابت قرآن، همت در این کار را برای ما تکلیف کرده است.
ایشان افزود: کتابت قرآن امری ذو وجهین است که از یک سو هنرمند خود را در خدمت به قرآن قرار داده و از سوی دیگر این کار سبب تامل بیش‏تر در آیات شریفه‏ی آن است.
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سابقه‏ی دیرینه‏ی کتابت قرآن و آیات وحی، درباره‏ی پدید آمدن برنامه‏ریزی و یک هسته‏ی مرکزی در این زمینه ابراز خوش‏حالی کرد، چرا که سبب خواهد شد تا از این طریق اقدامات آتی در زمان مناسب برنامه‏ریزی شود. وی تصریح کرد: دل‏خوشی کاتبان کلام وحی این است که هنر خود را در خدمت به قرآن قرار دهند و فلسفه‏ی این کار قرار گرفتن هنر و هنرمند در مسیر اشاعه‏ی فرهنگ دینی و قرآنی است تا خادمان این فرهنگ، بتوانند از این طریق کار خود را از منظر کلام‏الله ارزش گذاری نمایند.
ایشان با استناد به روایات مکرر از اهل بیت(ع) درباره‏ی کتابت قرآن و چگونگی کتابت قرآن در زمان حیات نبی مکرم اسلام(ص) اهمیت موضوع را روشن دانست و از آن بابت که گاهی بروز یک تکنولوژی در بستر زمان و یا اصرار کشورهای دیگر به پرچم‏داری در انتشار بی‏شمار قرآن، گاه باعث به وجود آمدن این تصور شده که وظیفه را به آن تکنولوژی یا این کشورها سپرد، ابراز تاسف نمود.
در پایان، آمادگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه‏ریزی و جهت دهی به کار کتابت قرآن و همکاری در برگزاری نشست‏های تخصصی و آموزش و برپایی نمایشگاه‏های متعدد، ترویج و انتشار و توسعه‏ی خدمت به چنین حرکت شایسته‏ای، از سوی وی اعلام شد تا بخشی از امور این کار شریف به عهده‏ی آن وزارت خانه محول گردد.
پس از آیین افتتاح نمایشگاه آثار خوشنویسان ممتاز قرآنی، حاضران به نظاره‏ی تابلوهای هنری کاتبان کلام وحی پرداخته و مجموعه‏ی کتابت‏های ارایه شده برای بازدید عموم به طور رسمی گشایش یافت.

    دیدگاه‌ها

اطلاع‌رسانی

ورود اعضا

عضویت در سایت

نظرسنجی

هیچ سوالی در این نظرسنجی موجود نمی‌باشد.
مهلت شرکت در نظرسنجی به پایان رسیده است.